בזמן שבו יש דרישה הולכת וגוברת לפתרונות בנייה יעילים, מהירים ואקולוגיים, בנייה קלה מאלומיניום תופסת מקום חשוב בתעשייה. מדי שנה
בניה קלה » בניה קלה למגורים
בשנים הראשונות לקיומה של מדינת ישראל מי שיכול היה, רכש בית או דירת מגורים מקבלן. גם במושבים ובישובים חקלאיים אחרים, בתי המגורים הוקמו בדרך כלל על ידי הגופים המיישבים. רק באזורי היוקרה הקים כל אחד מבעלי הנכסים את הבית שלו בכוחות עצמו. בדרך כלל, היה מדובר בהשקעה כספית ניכרת שמרבית האזרחים, כולל היותר אמידים ביניהם, פשוט לא היו יכולים לקחת על עצמם.
אולם בעשורים האחרונים השתנתה המגמה. מספר גדל והולך של יחידים, משפחות וגם בעלי עסקים, בוחרים לבנות את הנכס בעצמם. זאת באמצעות בניה קלה למגורים, שהיא מהירה וקלה יותר מבנייה קונבנציונלית. בנייה מהירה היא, במרבית המקרים, גם זולה יותר משמעותית מהבנייה הקונבנציונלית.
מהי בעצם בניה קלה למגורים ומה בינה לבין שיטות בנייה אחרות? אילו סוגי מבנים ניתן לבנות באמצעות הבנייה הקלה? מה ההבדלים מבחינת העלויות בין שיטות הבניה השונות? אילו יתרונות משמעותיים נוספים נובעים באופן ישיר מהבנייה הקלה? להלן התשובות.
השאירו פרטים עכשיו
המושג בנייה קלה מתייחס בדרך כלל לסוג הבנייה שרבים מכירים אותו גם בשם בנייה טרומית. בניה קלה למגורים ובכלל מוכרת כבר מזה מאותך, ואפילו אלפי שנים. בעת העתיקה, בעיקר באירופה, היה קיים הנוהג של התמחות מקצועית בלעדית בתחום מסוים, או בבניית אלמנט מסוים. כך, נפחים היו אמונים על יצירת מוצרי מתכת ונגרים על יצירת מוצרי עץ.
בעלי מקצוע אחרים היו אמונים על היצירה של חלקים כאלה ואחרים ששימשו לצורך בניית בתי מגורים ומבנים באופן כללי – סיתות לבנים, בניית מוטות מעץ וכיוצא באלה. במדינת ישראל בראשית דרכה, בתקופת העליות הגדולות בשנות החמישים, נעשה שימוש בשיטות בניה קלה למגורים כבר בשנים הראשונות אחרי הקמת המדינה. בשנות התשעים של המאה הקודמת יצאו לאור פרויקטים ענקיים של בניה קלה למגורים שיזם שר התשתיות דאז אריאל שרון בתחילת גל העלייה הגדול מברית המועצות.
בניית מבנים בשיטה הקונבנציונלית, מתבצעת באמצעות שימוש בחומרי בניין ובניית כלל המרכיבים של המבנה במקום. זאת, כאשר החומרים שמהם מורכב המבנה הם חומרי הבנייה המוכרים לכולנו – בלוקים, אבנים, מטל ושלד ברזל.
בניה קלה למגורים טומנת בחובה כמה יתרונות שלחסידי הבנייה הקונבנציונלית אין עליהם תשובות.
גם בנושא העלויות יש הבדלים בין בניה קלה למגורים לכל סוג אחר של בנייה. הגורם המשמעותי ביותר להבדלים הוא החיסכון העצום בשעות עבודה עבור בניין מבנה באמצעות בניה קלה למגורים ביחד לבנייה הרגילה. מדובר בחיסכון שיכול להגיע לכדי שלושים אחוזים מזמן העבודה – חיסכון משמעותי, שאפשר לתרגם אותו למאות אלפי שקלים, ולעיתים גם יותר, של חיסכון. אם המחיר של בניה קלה למגורים יכול לנוע בטווח שבין 3,500 ₪ למטר מרובע לבין 6,000 ₪, הרי שבסוגים אחרים של בנייה, טווח המחירים עשוי להיות גבוה בשלושים אחוז לפחות.
בניה קלה לבית פרטי היא ללא ספק השיטה החסכונית, האיכותית והמהירה ביותר להקמת מבנה. עם זאת, חשוב להבין שמדובר בבנייה ייחודית, שדורשת בדרך כלל תחזוקה רציפה וטיפולים מונעים לנזקים אפשריים.
השאירו פרטים עכשיו
בנייה קלה למגורים מתאימה למעשה הן לבניית בתים פרטיים והן לבניית מבנים תעשייתיים. עם זאת, היא המתאימה ביותר עבור מי שרכש חלקת אדמה ומעוניין להקים עליה את הבית שלו.
כל מה שצריך לדעת על בניה קלה למגורים עכשיו כאן באתר >>
כנסו לקישור כדי לדעת מחיר של בניה קלה או מחיר של תוספת חדר בניה קלה >>